Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

REST

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα REST στοχεύει στην ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των υποψήφιων (τελειόφοιτων...

Free

Store review

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα REST στοχεύει στην ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των υποψήφιων (τελειόφοιτων φοιτητών Παιδαγωγικών Τμημάτων ή/και αποφοίτων που δεν έχουν ακόμη αρχίσει να εργάζονται ως εκπαιδευτικοί), αλλά και εν ενέργεια εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να επιτύχουν καλύτερη προσαρμογή και ανταπόκριση στις απαιτήσεις του εργασιακού τους χώρου, πρόληψη της επαγγελματικής εξουθένωσης και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο διδακτικό και παιδαγωγικό τους έργο.

Αποτελείται από 7 κύριες ενότητες που περιλαμβάνουν:
Βασική θεωρητική κατάρτιση για το ρόλο της ψυχικής ανθεκτικότητας στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή των εκπαιδευτικών, τους παράγοντες προστασίας και επικινδυνότητας, και τους τρόπους βελτίωσής της.

Εκτενή βιωματική ενασχόληση γύρω από ζητήματα της ψυχικής ανθεκτικότητας. Ειδικότερα, στο μέρος αυτό, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια αυτοαξιολόγηση (μέσω ψυχομετρικών εργαλείων) των συγκεκριμένων διαστάσεων, να διδαχθούν τρόπους και στρατηγικές για την ενδυνάμωσή τους, να εξασκηθούν στη χρήση τους με κατάλληλες πρακτικές-βιωματικές ασκήσεις και να πάρουν «συμβουλές» από ειδικούς ή/και έμπειρους εκπαιδευτικούς.

Προτεινόμενες δραστηριότητες και βιβλία/ταινίες για την ψυχική ανθεκτικότητα.

To περιεχόμενο του προγράμματος έχει διαμορφωθεί από την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας:

Επιστημονικά Υπεύθυνη:
Μαρία Πλατσίδου, Καθηγήτρια
https://www.uom.gr/platsidu

Μέλη Ομάδας:
Αθηνά Δανιηλίδου, Διδάκτωρ Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, εκπαιδευτικός
Γεωργία Διαμαντοπούλου, Υποψήφια Διδάκτωρ
Παύλος Χατζηγιαννάκογλου, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Ηλεκτρονικός μηχανικός

To παρόν πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Πρόγραμμα Ερευνητικών Επιχορηγήσεων στο Πλαίσιο Ενίσχυσης της Βασικής Έρευνας του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας.


Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με βάση το εκπαιδευτικό ψηφιακό πρόγραμμα κατάρτισης BRiTE των Mansfield, Price, McConney, Beltman, Pellicionne και Wosnitza (2012).
Βασιζόμενοι στην επιτυχία του BRiTE (Mansfield, Beltman, Broadley & Weatherby-Fell, 2015) (https://www.brite.edu.au/) δημιουργήθηκε το δίκτυο Staying BRiTE, ένα συνεργατικό δίκτυο εκπαιδευτικών από 6 πανεπιστήμια της Αυστραλίας με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Τα μέλη της ομάδας Staying BRiTE έχουν ως στόχο την ενσωμάτωση δεξιοτήτων και στρατηγικών ψυχικής ανθεκτικότητας σε εκπαιδευτικά προγράμματα και την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών και προγραμμάτων ενδυνάμωσης της ψυχικής ανθεκτικότητας σε υποψήφιους και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς.

Last update

Dec. 20, 2019

Read more